torsdag 22 september 2011

SD POLITIKER FÄLLD för kvinnomisshandel


 

JÖNKÖPINGS LÄN | SD-politikern gav ett hårt slag med öppen hand mot den kvinna som har ett gemensamt barn med. Han ska även ha hotat kvinnan.
En Sverigedemokratisk politiker i Jönköpings län har dömts för att ha misshandlat en kvinna. Mannen döms till villkorlig dom med 100 timmars samhällstjänst för att ha misshandlat och hotat en kvinna i januari i år. Mannen har delvis erkänt misshandeln som inträffade i början av januari. Han medger att han drog ner kvinnan på golvet och därefter satte sig gränsle över henne och utdelade ett slag med öppen hand mot hennes ansikte. Däremot vill han inte kännas vid att han ska ha utdelat ytterligare ett slag mot kvinnan. Han nekar även till att ha hotat att döda kvinnan, men det hörde parets gemensamma barn som försökte få fadern att lämna bostaden.
Tingsrätten slår fast att kvinnan har lämnat en trovärdig redogörelse för vad som har hänt. Även barnets utsaga bedöms som mycket trovärdig. Förutom den villkorliga domen med samhällstjänst på 100 timmar döms SD-politikern även att betala 30 534 kronor i skadestånd till kvinnan bland annat för vårdavgifter och sönderslagna glasögon
Artikeln utlagd på nutidningenNU.se   2011.09.22Inga kommentarer:

Skicka en kommentar